Elevii Complexului Educațional Lauder-Reut se află zilele acestea în vizită de informare la Parlamentul European de la Bruxelles, un eveniment devenit deja tradiție anuală, la invitația domnului europarlamentar Andi Cristea.

Programul vizitei este dens, cuprinzând participarea la întâlniri de lucru cu europarlamentari și membri ai Comitetului Economic și Social, dar și o reuniune cu doamna Corina Crețu, comisar european, Comisia Europeană, acordându-li-se astfel onoarea de a se afla în epicentrul construcției europene, la masa unde se discută și se iau decizii de interes major.

Astfel, elevii Lauder-Reut, în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene și în perspectiva lor de lideri de viitor, au ca obiectiv să se informeze cu privire la atribuțiile și funcționarea Parlamentului, cadrul instituțional și politicile Uniunii Europene... chiar la fața locului, acolo unde acestea se desfășoară zilnic, cu impact asupra noastră, a tuturor.

Le dorim succes și îi așteptăm să revină cu impresii proprii despre experiența de la Bruxelles.

Impresii ale elevilor:

"Excursia de la Bruxelles a fost o experienţă deosebită şi un privilegiu de care sunt foarte bucuroasă că am beneficiat. Mi-am extins cunoştinţele în domeniul politicii şi diplomaţiei şi am avut ocazia de a merge la Comisia Europeană şi de a vizita Parlamentul European şi Ambasada României din Bruxelles. Am aflat informaţii interesante despre rolul instituţiilor europene, politica de coeziune şi situaţia actuală a Uniunii Europene şi am avut onoarea de a discuta cu doamna comisar european Corina Creţu, cu domnul europarlamentar Andi Cristea şi cu doamna ambasador.

În prima zi a excursiei, ne-am întâlnit cu doamna comisar european şi ne-a explicat cum funcţionează Comisia Europeană şi ce rol are domnia sa în cadrul acestei instituţii. A doua zi, am vizitat Parlamentul European alături de domnul europarlamentar Andi Cristea şi am aflat multe lucruri despre rolul acestei instituţii, felul în care funcţionează şi problemele cu care se confruntă în prezent. În ultima zi a vizitei noastre la Bruxelles, am mers la Ambasada Romaniei, iar doamna ambasador ne-a împărtăşit informaţii despre îndatoririle sale şi pregătirile pentru preşedinţia României în cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia de a lua parte la acest proiect şi în urma acestei experienţe mi-am îmbogăţit cunoştinţele cu privire la Uniunea Europeană şi am rămas cu amintiri frumoase de care îmi voi aminti mereu."

Monica Burcușel, 9R

"Excursia la Bruxelles a constituit un prilej unic de a imi imbogati cunostintele in ceea ce priveste Uniunea Europeana, avand ocazia de a vizita institutiile sale, de a afla mai multe despre rolul acestora, precum si despre functiile si indatoririle persoanelor care administreaza intregul concept.

Totodata, plimbarile in oras si timpul petrecut in Bruxelles au fost deosebite si cu siguranta toti am ramas cu amintiri de neuitat! "

Irina Manolescu, 11U

 "Elevii clasei a noua care au ales diplomația au avut șansa de a merge timp de trei zile la Bruxelles pentru vista Parlamentul European și Comisia Europeană.

În prima zi, am mers la Comisia Europeana unde ne-am întâlnit cu doamna Corina Crețu și cu domnul Andi Cristea. Am stat la o masă rotundă, ne-am prezentat și am pus întrebări.Doamna comisar a fost foarte deschisa si amabila. A răspuns la toate întrebările și ne-a prezentat diferite proiecte.

A doua zi, am mers la Parlamentul European, unde domnul Andi Cristea ne-a întâmpinat și ne-a explicat rolul său ca europarlamentar.

In ultima zi, am fost invitați la Ambasada României unde ni s-a vorbit despre proiecte europene,cum ar fi ERASMUS.

In concluzie, aceasta experienta a fost unica si sunt recunoscatoare ca am putut face din delegatia liceului nostru.Totodata, am avut posibilitatea de a ma cunoaste mai bine cu noii mei colegi.

Va multumesc."

Alexandra Camarasan, 9R

Apariții în media și social media:

https://www.facebook.com/CorinaCretuEU/posts/1115249031957536